top of page
Case Norbord

Winst op buiten- en binnenverlichting bij Norbord

Norbord (Part of West Fraser), een toonaangevende, van oorsprong Canadese producent van plaatmateriaal, bedient vanuit haar Genkse fabriek onder meer de Benelux, Scandinavië, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Stap voor stap, en met behulp van Ensatec, pakt het bedrijf de verlichting in haar gebouwen aan, met tot wel 90% besparingen per jaar tot gevolg. Een indrukwekkende prestatie die een beetje meer uitleg verdient.

Gefaseerde relighting, binnen en buiten

Meedenken voor optimaal resultaat

In een eerste fase pakten we bij Norbord een magazijn aan, waarna een werkplaats en een volledige nieuwbouw volgden. Bij dit laatste project hoorde ook de juiste verlichting voor een grote silo buiten, die versnipperd hout opslaat dat via transportbanden en over bruggen wordt aangevoerd. Stelselmatig werkten we zo bij Norbord de oude verlichting weg, die voornamelijk uit kwikdamplampen bestond. Deze grote verbruikers vragen tot wel 460 watt per exemplaar. Alle verbeteringen die we tot hiertoe doorvoerden, gaat Norbord op amper 2,6 jaar terugverdiend hebben. En er zitten nog mooie plannen in de pijplijn!

“We care about our future” is niet zomaar ons motto. Dat betekent dat we niet aarzelen om met onze klanten in gesprek te gaan over de optimale relighting-oplossing voor hun situatie. Zo had Norbord oorspronkelijk in gedachten om de grote kwikdamplampen in het magazijn een-op-een te vervangen door energiezuinigere verlichting. Onze experten waren echter voor die specifieke locatie meer overtuigd van (veel flexibelere) lijnverlichting. Na hun uiteenzetting zag ook Norbord de vele bijkomende voordelen van dit voorstel!

 

Wil je besparen op je energiefactuur door relighting?
Onze experten adviseren je graag.

Collage_Iconen_Norbord.png
bottom of page