top of page
Case Konings

Relighting bij Konings:
meer licht en tóch 65% besparing

Konings is de partner waarop veel bekende drankmerken vertrouwen voor hun verpakkingen of zelfs voor de productie van hun sappen, frisdranken, bier of wijn.

 

De internationale speler heeft meer dan zes sites in vier landen, en één daarvan realiseert sinds kort enorme besparingen dankzij een relightingtraject bij Ensatec.

 

Ontdek hoe we het lichtniveau in de Konings-productiehal in Zonhoven drastisch verhoogden en toch een besparing van meer dan 65% realiseerden.

Herinrichting als ideaal moment voor relighting

Toen Konings in 2020 besloot één van haar twee magazijnen in Zonhoven te transformeren tot een productiehal, greep het bedrijf de gelegenheid aan om het licht in het pand grondig te bekijken. Enerzijds was er te weinig licht in de hal; anderzijds was Konings benieuwd naar de mogelijkheden om door relighting minder energie te verbruiken.

Van kosten-batenanalyse tot implementatie

Onze eerste stap was een audit, gevolgd door een voorstel op maat én de implementatie ervan in de hal, die bestaat uit elf gangen van tachtig meter lang. Per gang hingen er oorspronkelijk dertig armaturen. Wij brachten dat aantal terug tot slechts zeven armaturen, en rustten ze uit met bewegingssensoren, zodat ze automatisch uitschakelen als er niemand in de productiehal aanwezig is. Door die ingrepen kon Konings mét een verhoging van het lichtniveau van 30 naar 300 lux een besparing realiseren van 65%, waardoor de terugverdientijd van de investering amper 2,5 jaar bedraagt

linken naar servicepagina

Collage_Iconen_Konings.png

€ 25.000 subsidie, geregeld door Ensatec

De overgrote meerderheid van de projecten waarvoor wij als gecertificeerde aannemers een offerte opmaken, komt in aanmerking voor een subsidie. Dit was ook voor Konings het geval. Bovendien hebben we onze klant op dit vlak volledig ontzorgd, en de aanvraagprocedure van a tot z in handen genomen.

 

Ook de energiefactuur van jouw bedrijf drastisch doen dalen?

Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek met onze experts.

bottom of page