top of page
Case Dyka

Renovatie bij DYKA,
van terrein- tot magazijnverlichting

DYKA produceert al sinds 1957 kunststof leidingsystemen, en groeide sindsdien uit tot een internationale totaalaanbieder van duurzame oplossingen voor riool-, water-, lucht-, gas- en energienetwerken. Hun fabriek in Overpelt dateert van de jaren 80, en de oude

tl-lampen konden wel een update én een upgrade gebruiken. Enter Ensatec, met een interessant relightingtraject dat op amper 2,7 jaar terugverdiend zal zijn.

Van TL- naar ledverlichting

DYKA rekende op Ensatec voor een transformatie van zowel de binnenverlichting (lees: de fabriek en hallen) als de buitenverlichting (op het terrein). De gerealiseerde jaarlijkse besparingen zijn enorm, zowel financieel als op het vlak van CO2 en kWh, onder meer omdat we de oude tl-lampen door ledverlichting vervingen.

Inclusief daglichtsturing

Bovendien brandt de verlichting bij DYKA nu niet langer continu, maar enkel wanneer het nodig is. We vervingen het eenvoudige aan-uitsysteem namelijk door slimme verlichting met daglichtsturing. Dit, combinatie met de keuze voor ledlampen, zorgt ervoor dat de verlichting bij DYKA tot wel 78% minder verbruikt.

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen door relighting?

Kom gerust eens langs voor vrijblijvend advies. We helpen je graag.

Collage_Iconen_Dyka.png
bottom of page