top of page

Energie besparen als bedrijf:
al aan relighting gedacht?

Blog 1

Wanneer je energie wil besparen in je bedrijf, denk je misschien aan ingrepen als thuiswerk stimuleren, (dak)isolatie plaatsen of je werknemers goeie gewoontes aanleren, zoals toestellen uitzetten als je ze niet gebruikt. Maar wist je dat je door de betrekkelijk eenvoudige ingreep van relighting je energieverbruik én onderhoudskost evengoed drastisch kunt indijken? Ontdek hoe sommige van onze klanten tot wel 90% bespaarden op hun energiefactuur.

Verlichting als vanzelfsprekende kost

Als ondernemer heb je al genoeg aan je hoofd, en het komt wellicht niet in je op om eens kritisch te gaan kijken naar je energiefactuur. Verlichting is een vanzelfsprekende of slapende kost, waarvan de meeste bedrijfsleiders niet beseffen dat die een pak naar omlaag kan. Door kwikdamp- of tl-lampen te vervangen door energiezuinige ledverlichting met een lange levensduur, door te kiezen voor lijnverlichting, een strategische plaatsing, daglichtsturing en/of bewegingssensoren, doe je zowel het milieu als je bedrijf een groot plezier.

Energie besparen via relighting

Het loont absoluut de moeite om je verlichting onder de loep te (laten) nemen. Bij verpakkingsbedrijf en drankenproducent Konings deden we het energieverbruik een duik nemen van 64%, wat neerkomt op een jaarlijkse besparing van 20.413 euro.

De terugverdientijd van de investering ligt daardoor op amper 2,5 jaar. Voor plaatproducent Norbord liepen de besparingen op tot maar liefst 90%, wat resulteert in een terugverdientijd van 2,6 jaar. En bij Dyka, een fabrikant van kunststof leidingsystemen, zal het relightingtraject op 2,7 jaar terugverdiend zijn dankzij een jaarlijkse besparing van 18.204 euro en 78% minder energieverbruik.

 

Bovendien krijg je in de meeste gevallen een fikse subsidie voor je relightingtraject, en nemen wij graag de volledige aanvraag voor onze rekening, zodat jij je van de administratieve rompslomp niets hoeft aan te trekken.

Zo ziet een relightingtraject eruit

Elk relightingtraject begint met een persoonlijk gesprek tijdens een kick-offmeeting. Daarna nemen we je huidige situatie grondig onder de loep. We analyseren alle relevante parameters, zoals branduren, verbruikskosten, kleurtemperatuur, omgevingsfactoren, lichtcomfort en wettelijke verplichtingen. Op basis van die elementen maken we een lichtstudie en een lichtplan.

Daarin lijsten we jouw opties op om je lichtcomfort te verhogen en je energieverbruik te doen dalen.

Nadat we de optimalisaties hebben doorgevoerd, monitoren we tot slot het resultaat.

 

Ook interesse in een relightingtraject voor je bedrijf?

Neem vrijblijvend contact met ons op , want energie besparen ligt binnen handbereik!

bottom of page